Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaką karte graficzną kupić, aby mieć 30 fps

Royal75

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecnie nie da się grać, ciągle mam 7-10 fps, a mam wszystko ustawione na b.niskie, itp.

komputer mam taki:

CPU: AMD Athlon 64 Processor 3000+ 2,0 GHZ. 1 rdzeń

Pamięć operacyjna: DDR 1 2 gb RAM

GPU: NVIDIA Geforce FX 5500

Na najwyższych detalach grać nie muszę, mogę mieć wszystko na b. niska itp., ale wazne, żebym miał te 20 - 30 fps.

Jest to możliwe wymieniając tylko karte graficzną? Czy do tego bym musiał kupić zasilacz, bo znając życie też mam dupny.

Na karte mogę wydać do 200 zł. Najlepiej jakby była używana i z allegro. Co polecacie?

1364585759-U275536.png

Opublikowano

Heh no więc :
Procesor zapewne do wymiany bo żadnej karty nie pociągnie 1 rdzeń.
Ram DDR1? Lepiej zainwestować w lepszy, ale twój wybór.
Karta graficzna, GeForce 8800 GTX powinna być dobra jeżeli zmienisz procesor.
Zasilacz też pewnie do wymiany.

Komp pewnie ma już kilka latek nie? :D

Opublikowano

Ja mam go około 3 lata, ale kupiłem w stanie używanym na allegro, więc 7 lat pewnie ma.

Pewnie, że kompa bym od razu wymienił całego, ale kasy nie mam i nie będę nigdy miał tych chociaż 1500 zł, tak od razu.

Bym musiał zbierać latami.

Czy wymiana karty graficznej by nie wystarczyła?

1364585759-U275536.png

Opublikowano

Sprzęt masz trochę słaby , najlepiej jak byś sobie cały kupił i poskładał jednak jak chcesz samą karte to polecam ci GeForce with CUDA GT 630 MSI 4GB DVI HDMI D-SUB (PCI-E) :

typ złączaPCI-Express x16
producent chipsetuNVIDIA
model chipsetuGeForce GT 630
wielkość pamięci4096 MB
typ zastosowanej pamięciGDDR3
taktowanie rdzenia810 MHz
taktowanie pamięci1000 MHz
Cena około: 200 / 300 zł ...
Opublikowano

Czy kupno tej karty zapewni mi więcej fps?

Wgl. będzie ona pasowała do mojego kompa, ja tam się nie znam, więc nie wiem.

WIem, że najlepiej, abym kupił caly, ale skąd mam niby wziąć kase.

1364585759-U275536.png

Opublikowano

Twój procesor utrzyma ją , karta powinna ci zapewnić 20 fps / 25 fps / 30 fps MAX . Jednakże zależy też jak będzie działa z twoją kartą graficzną Procesor i płyta główna ...

Opublikowano

Mowiles, ze processor ja utrzyma, wiec jaki widzisz problem.

A gdzoe sprawdzić jaka nam plyte glowna cokolwiek to jest

1364585759-U275536.png

Opublikowano

Matko nie... nie dość że 2.0 GHz to jeszcze jednordzeniowy.. i to athlona, 2GB ramu byłoby styk... jeżeli byłyby chociaż DDR2 a nie 1.

Wymienisz karte to proc nie wyciśnie, jakbyś załatwił chociaż jakiś Intela jednordzeniowy ale 3,2Ghz a najlepiej to już jakiś dwurdzeniowy 2.0 Ghz.

Raczej przez samą zmiane karty będziesz mieć 15-20 FPS

Opublikowano

Up

Pomysl zanim cos napiszesz, nie kazdy ma tak ze rodzice spelniaja kazde jego zachcianki, moi nie maja pieniedzy na takie pierdoly. Po za tym nie skonczylem 16 lat wiec pracowac nie moge...

1364585759-U275536.png

Opublikowano

Nie oplaca sie wymieniac karty graficznej bo to duzej zmiany nie spowoduje, proc jest za slaby. Radzilbym Ci poszukac na allegro jakiegos uzywanego kompa lub od jakiegos znajomego? Napewno bedzie lepszy bo juz takich komputerow nie robia :D Rozumiem, ze twoi rodzice nie maja pieniedzy ale nie ma sensu pakowac kase do zlomu :x

Opublikowano

Wyzej ktos napisal ze gdy kupie jakas karte graficzna to bede mial ponad 20 fps na najnizszych detalach, a tyle mi starczy. Wiec jest sens kupic tylko karte graficzna

1364585759-U275536.png

Opublikowano

@Up

20 fps'ow jak grasz na linii a 5-10 w tf'ach na 100% tak bedzie, poniewaz League Of Legends wymaga o ile dobrze pamietam minimalnie 2 rdzeni...

@Edit

Mam takie pytanie, ile Ci sie laduje gra z RAM'em DDR1? ;x

Opublikowano

Ale chyba lepiej coś wymienić, zawsze będzie choć troche lepiej, bo całego kompa nigdy nie wymienie, bo jestem za młody, aby móc zarobić tyle kasy.

1364585759-U275536.png

Opublikowano

Ale się znaleźli znawcy jprd.

1.Proc nie uciągnie karty

2. Nie wiem jakim cudem odpaliłeś lola na takim ramie.

1. Prawdopodobnie wymiana płyty: ~70zł

2. Używany ram 4 gb ~70zł

3. Karta używka taka jak 4850 - 200zł

4. Proc dual - mniej niż 100 zł

Na takiej modernizacji pograsz na średnich na 45 fps

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

@Up

Dobrze gadasz, lajk :D Zgadzam sie z tym totalnie, nie wart wymieniac jednej czesci. Lepiej zbieraj kase. W lato idz kosic trawniki, malowac ploty. Wtedy napewno uzbierasz jakies 300 zl na tak jakby nowego kompa.

Opublikowano

@3up Nie mam aż 340 zł, więc ten pomysł odpada.

@top

nie mam jak zarobić kasy, nic nie kombinujcie. A rodzice co najwyżej mogą mi dać do szkoły raz na jakiś czas 3 - 5 zł, mogę to oszczędzać, ale zanim uzbierałbym jakąś kwote to by troche czasu mineło, jeszcze się zastanowie

@up

Napewno ta karta graficzna nie będzie pasowała do mojego kompa.

1364585759-U275536.png

Opublikowano

@Up

chyba będzie tak jak mówisz. Kasy nigdy nie będę miał, a nie opłaca się kupić kilka jakiś beznadziejnych części tylko, żeby w lola pograć. Na nie też bym zbierał miesiącami.

1364585759-U275536.png

Opublikowano

@Royal75

Co to jest za problem popytac sie sasiadow czy mozna skosic trawnik lub cos pomalowac? Ftw. Nie ma kasy, nie ma grania, proste.

Opublikowano

@up mieszkam w bloku, co mógłbym niby kosić? Trawnik przed blokiem nie należy do żadnych sąsiadów, jest koszony.

1364585759-U275536.png

Opublikowano

Dobra, ja juz nie bede nic Ci proponowal bo nie chcesz nawet sprobowac. No nic, mam nadzieje, ze znajdziesz jakies rozwiazanie. Powodzenia! :)

Opublikowano

Rozwiązania nie znajdę, masz racje nie chce mi się spróbować. Bo np. na truskawki mógłbym latem iść. Ale to jest za cięzkie,

Po prostu musze zaakceptować to, że rozrywka nie jest dla mnie, nie wolno mi grać, takie moje życie.

1364585759-U275536.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...